Polityka jakości

Polityka jakości

Polityka jakości

NAJWAŻNIEJSI DLA NAS SĄ KONSUMENCI – ICH SATYSFAKCJA I LOJALNOŚĆ. TO DLA NICH NAJLEPSZE WARZYWA I OWOCE ŁĄCZYMY Z PASJĄ I ZAANGAŻOWANIEM, DBAJĄC O PERFEKCJĘ WYKONANIA KAŻDEGO PRODUKTU, A W KWESTII JAKOŚCI NIE UZNAJEMY KOMPROMISÓW:

  • dbamy o wysokiej klasy surowce i jakość produktów
  • modernizujemy nasze zakłady
  • wprowadzamy najnowsze systemy zarządzania

Dzięki tym działaniom produkty Hortex spełniają wszystkie wymagania zarówno norm polskich, jak i Unii Europejskiej.

Surowce i kontrola jakości

Surowce i kontrola jakości

Nasze mrożonki, soki, nektary i napoje oraz koncentraty soków owocowych tworzymy z najwyższej jakości surowców – wszystkie poddawane są szczegółowej, wieloetapowej kontroli i ocenie jakościowej opartej na najwyższych standardach i najlepszych praktykach w branży. Wieloletnie kontrakty z plantatorami i współpraca ze starannie wyselekcjonowaną grupą dostawców jest dla nas dodatkową gwarancją jakości. Ponadto produkcja naszych wyrobów objęta jest kontrolą i weryfikacją na każdym etapie wytwarzania. Dbając o jakość i walory zdrowotne naszych produktów – nie dodajemy do nich żadnych konserwantów.

Modernizacja zakładów

Modernizacja zakładów

Modernizujemy nasze zakłady, wprowadzamy nowe systemy zarządzania, wdrażamy najnowsze technologie i budujemy profesjonalny zespół. Tym samym dbamy o bezpieczeństwo i dobre warunki pracy naszych pracowników oraz czystość środowiska naturalnego.

o_firmie-6

Systemy zarządzania

W zakładach Hortex wdrożone są nowoczesne systemy zarządzania:

  • Systemy IFS/BRC gwarantują utrzymanie najwyższej jakości i bezpieczeństwa wytwarzanych przez produktów. IFS (International Food Standard) jest to międzynarodowy standard bezpieczeństwa produktów opracowany dla producentów żywności przez przedstawicieli niemieckiego handlu. Obecnie uznawany jest na całym świecie przez 65% firm zajmujących się handlem żywnością. W Europie Zachodniej (poza Wielką Brytanią) IFS jest najważniejszym standardem obowiązującym dostawców dużych sieci handlowych. W Wielkiej Brytanii odpowiednikiem IFS jest standard BRC (British Retail Consortium). Określa on wymagania dotyczące bezpieczeństwa i jakości w zakładach produkujących żywność, która dostarczana jest do sieci supermarketów.
  • System zarządzania jakością zgodny z normą ISO 9001:2000 umożliwia utrzymywanie jakości produktów oraz doskonalenie wszystkich procesów realizowanych w firmie związanych z produkcją i dostarczaniem wyrobów.
  • Dzięki wdrożonemu systemowi ISO 14001 prowadzimy naszą produkcję w sposób nie zagrażający środowisku.
  • System HACCP – pozwala identyfikować zagrożenia zdrowotne dla potencjalnego Konsumenta ze strony produktu, a następnie je eliminować lub ograniczać do bezpiecznego poziomu. Działania te prowadzone są na wszystkich etapach wytwarzania i dostarczania produktu do Konsumenta. Dzięki temu systemowi nasze produkty są bezpieczne.
  • GMP i GHP – to badania surowców i materiałów, systemy identyfikacji produktów, surowców i materiałów, nowoczesna infrastruktura, higiena obszarów produk cyjnych, higiena pracowników, zabezpieczenie zakładów

Dzięki systemom GMP, GHP i HACCP nasze produkty wolne są od zanieczyszczeń chemicznych, fizycznych i drobnoustrojów chorobotwórczych.

  • OHSAS 18001 – system zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy

Wszystkie opisane wyżej systemy i procesy produkcji są zintegrowane w jeden system zarządzania, a nasze zakłady posiadają certyfikaty jednostki certyfikacyjnej DNV (Det Norske Veritas), potwierdzające ich wdrożenie i funkcjonowanie