Lista zakupów:

Cukier
Pomarańcza

Dynia kostka Hortex – 2 opakowania

200 g cukru żelującego

kruche spody do ciastek

1 puszka masy krówkowej

1 opakowanie serka mascarpone

2 pomarańcze

 

2 kieliszki likieru jajecznego Advocaat

3-4 łyżki cukru pudru

3-4 goździki

½ łyżeczki cynamonu

4
Deser
40 minut
W roli
głównej:
DYNIA KOSTKA

Przepis:

Dzień wcześniej z jednego opakowania dyni przygotuj konfiturę według przepisu na opakowaniu. Czyli z pomarańczy wyciśnij sok, dodaj do dyni i gotuj ok. 15 minut na małym ogniu razem z przyprawami (cynamonem i goździkami). Następnie wsyp cukier żelujący i gotuj jeszcze mniej więcej przez 5 minut. Całość pozostaw do wystygnięcia.

Drugie opakowanie dyni ugotuj w niewielkiej ilości wody. Gdy dynia będzie miękka, zmiksuj ją i zostaw do ostygnięcia. Następnie dodaj do niej serek mascarpone i cukier, po czym wszystko jeszcze raz zmiksuj na gładką masę i wstaw do lodówki.

Na koniec na spód babeczek wyłóż kolejno: masę krówkową,  konfiturę, na koniec krem z dyni.  Jeśli lubisz, wszystko polej jeszcze likierem Advocaat.

 

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Chleb dyniowy

Chleb dyniowy

Inne dania z tej kategorii

Smoothie owocowe
Smoothie owocowe
Zobacz wszystkie