Lista zakupów:

Cebula
Marchew
Podgrzybek

Barszcz ukraiński Hortex – 1 opakowanie

300 g wędzonych kości

100 g wędzonego boczku

10 g suszonych podgrzybków

1 marchewka

1 cebula

1 mały seler

kawałek pora

2 ziela angielskie

1 liść laurowy

sól, pieprz

4
Zupa
60 minut
W roli
głównej:
BARSZCZ UKRAIŃSKI

Przepis:

Wędzone kości włóż do dużego garnka, dodaj obrane warzywa, liść laurowy i ziela angielskie, zalej wszystko 2 l wody i gotuj na wolnym ogniu ok. 2 godzin. Następnie namocz suszone grzyby. Gotowy wywar mięsny przecedź do innego garnka, po czym wrzuć do niego namoczone wcześniej grzyby oraz barszcz ukraiński. Gotuj wszystko na wolnym ogniu ok. 30 minut. Pod koniec gotowania dodaj pokrojony w kostkę i podsmażony boczek.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński