Lista zakupów:

Cebula
Pieprz
Sól

Kapuśniak z kapusty kiszonej Hortex – 1 opakowanie

200 g wędzonego boczku

180 ml półsłodkiego, białego wina

6 kawałków surowej kiełbasy

1 cebula

1 łyżka oleju

6 ziarenek jałowca

sól, pieprz

4
Danie główne
1 godzina
W roli
głównej:
KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY

Przepis:

Kiełbasę przełóż do garnka, zalej wodą i podgrzewaj, nie doprowadzając do wrzenia. Następnie wyjmij je by ostygły. Na dużej patelni rozgrzej olej, podsmaż pokrojony w kostkę boczek i cebulę i smaż ok. 2 minut, po czym całość zalej winem. Dodaj rozgniecione ziarna jałowca i kapuśniak. Dopraw solą i pieprzem i duś chwilką pod przykryciem. Po 15 minutach przełóż wszystko do żaroodpornego naczynia, poukładaj ugotowane wcześniej kiełbasy i włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 200ºC. Piecz do chwili zrumienienia się kiełbas.

 

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Kulebiak z kapuśniakiem

Kulebiak z kapuśniakiem