Błyskawiczna zupa minestrone

Ugotowany na parze bób przełóż do miski z zimną wodą, a po wystudzeniu obierz. Bulion zagotuj, dodając zamrożoną włoszczyznę, marchewki i fasolkę. Potem wrzuć do garnka makaron i znowu gotuj, tak by warzywa stały się miękkie (ale jeszcze chrupkie), a makaron al dente. Na koniec dodaj bób i pesto, nie przestając gotować. Po chwili wlej śmietankę, całość dopraw solą i pieprzem i doprowadź do wrzenia. Wtedy zdejmij z ognia, przykryj garnek pokrywką i odstaw go na kilka minut. Minestrone podawaj udekorowaną listkami bazylii.

Lista zakupów

Włoszczyzna paski Hortex – 1 opakowanie
Bób Hortex – 1 opakowanie
Marchewka mini Hortex – ½ opakowania
Fasolka szparagowa zielona Hortex – ½ opakowania

ok. 1,5 l bulionu warzywnego
50 g drobnego makaronu
150 ml słodkiej śmietanki 12%
2 łyżki pesto
świeże listki bazylii
świeżo zmielony czarny pieprz
sól

Inne potrawy
w tej kategorii
Ryba po kaszubsku
Ryba po kaszubsku

Sprawdź przepis
Galaretka warzywna z szynką i jajkami przepiórczymi
Galaretka warzywna z szynką i jajkami przepiórczymi

Sprawdź przepis