Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Błyskawiczna zupa minestrone

Średnie
Zupy
40min
4 porcje

Składniki

  • Włoszczyzna paski Hortex 1 opakowanie
  • Bób Hortex 1 opakowanie
  • Marchewka mini Hortex ½ opakowania
  • Fasolka szparagowa zielona Hortex ½ opakowania

Przygotowanie

Krok 1

Ugotowany na parze bób przełóż do miski z zimną wodą, a po wystudzeniu obierz. Bulion zagotuj, dodając zamrożoną włoszczyznę, marchewki i fasolkę. Potem wrzuć do garnka makaron i znowu gotuj, tak by warzywa stały się miękkie (ale jeszcze chrupkie), a makaron al dente.

Krok 2

Na koniec dodaj bób i pesto, nie przestając gotować. Po chwili wlej śmietankę, całość dopraw solą i pieprzem i doprowadź do wrzenia. Wtedy zdejmij z ognia, przykryj garnek pokrywką i odstaw go na kilka minut. Minestrone podawaj udekorowaną listkami bazylii.

 

Powiązane przepisy

Spróbuj również