Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Błyskawiczne ciasto ucierane z malinami i jeżynami

Średnie
Desery

Składniki

  • Jeżyny Hortex 1 opakowanie
  • Maliny Hortex 1 opakowanie
  • Mąka pszenna 250 g
  • Masło 200 g
  • Cukier 200 g
  • Jajka 4
  • Opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego z cukrem

Przygotowanie

Krok 1

Maliny i jeżyny wysyp na oddzielne talerze i odstaw do rozmrożenia. Masło o temperaturze pokojowej i jajka zmiksuj na puszystą masę.

Krok 2

Później dodaj mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia, budyń w proszku i pastę waniliową i dokładnie wszystko wymieszaj. Gotową masę odstaw.
Tymczasem przygotuj kruszonkę. W tym celu wymieszaj mąkę z cukrem i pokrojonym na kawałki masłem, a następnie zagnieć ciasto.

Krok 3

Następnie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wylej masę, na wierzchu rozłóż maliny i jeżyny, a na nich kawałki kruszonki. Całość wstaw do gorącego piekarnika i piecz przez 40-45 minut, aż kruszonka nabierze koloru złotego.

Powiązane przepisy

Spróbuj również