Błyskawiczny gulasz z kiełbasą

Na dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę, lekko posól i smaż, często mieszając, aż zacznie się szklić. Wtedy dodaj pokrojony w kostkę boczek i nie przerywając mieszania, smaż, by się zarumienił. Po chwili to samo zrób z pokrojoną w plasterki kiełbasą. Następnie dodaj zupę, saszetkę z przyprawami i koncentrat pomidorowy, a następnie wlej bulion i wszystko dobrze wymieszaj. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu mniej więcej przez 20 minut (warzywa muszą być miękkie). Na koniec gulasz posyp drobno posiekaną natką pietruszki.

gulaszfasolah 13 gulaszfasolah1 14 gulaszfasolah2 15 gulaszfasolah3 16 gulaszfasolah4 17 gulaszfasolah5 18

Lista zakupów

Zupa fasolowa Hortex – 1 opakowanie
500 ml bulionu
400 g kiełbasy drobiowej
150 g surowego wędzonego boczku
1 cebula

2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki oleju
kilka gałązek natki pietruszki
świeżo zmielony czarny pieprz
sól

Inne potrawy
w tej kategorii
Fasolka po bretońsku w pomidorach
Fasolka po bretońsku w pomidorach

Sprawdź przepis
Gulasz warzywny z leśnymi grzybami
Gulasz warzywny z leśnymi grzybami

Sprawdź przepis