Na dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę, lekko posól i smaż, często mieszając, aż zacznie się szklić. Wtedy dodaj pokrojony w kostkę boczek i nie przerywając mieszania, smaż, by się zarumienił. Po chwili to samo zrób z pokrojoną w plasterki kiełbasą. Następnie dodaj zupę, saszetkę z przyprawami i koncentrat pomidorowy, a następnie wlej bulion i wszystko dobrze wymieszaj. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu mniej więcej przez 20 minut (warzywa muszą być miękkie). Na koniec gulasz posyp drobno posiekaną natką pietruszki.
Zupa fasolowa Hortex – 1 opakowanie
500 ml bulionu
400 g kiełbasy drobiowej
150 g surowego wędzonego boczku
1 cebula
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki oleju
kilka gałązek natki pietruszki
świeżo zmielony czarny pieprz
sól