Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Bogracz papryką pachnący

Średnie
Dania główne
60minut
4 porcje

Składniki

  • Mieszanka węgierska Hortex 1 opakowanie 
  • Wołowina 500 g
  • Bulion 500 ml
  • Cebula 1 sztuka
  • Czosnek 2 ząbki
  • Słodka papryka 1 łyżeczka
  • Ostra papryka 1/2 łyżeczki
  • Zacierki lub inne drobne kluski 2 łyżki
  • Olej 2 łyżki
  • Natka pietruszki
  • Sól, pieprz, szczypta kminku, liść laurowy

Przygotowanie

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę. W rondlu o grubym dnie rozgrzej tłuszcz, dodaj pokrojony czosnek i cebulę.

Krok 2

Zeszklij, dodaj papryki w proszku, mięso. Smaż kilka minut. Dodaj resztę przypraw, wlej bulion, duś pod przykryciem.

Krok 3

Gdy mięso będzie prawie miękkie, dodaj warzywa. Duś do miękkości. Na koniec wsyp kluseczki i gotuj jeszcze chwilę.

Krok 4

Posyp natką pietruszki.

Powiązane przepisy

Spróbuj również