Bogracz papryką pachnący

4 OS
Danie główne
60 minut

Mięso pokrój w kostkę. W rondlu o grubym dnie rozgrzej tłuszcz, dodaj pokrojony czosnek i cebulę. Zeszklij, dodaj papryki w proszku, mięso. Smaż kilka minut. Dodaj resztę przypraw, wlej bulion, duś pod przykryciem.

Gdy mięso będzie prawie miękkie, dodaj warzywa. Duś do miękkości. Na koniec wsyp kluseczki i gotuj jeszcze chwilę.

Posyp natką pietruszki.

Lista zakupów

Mieszanka węgierska Hortex – 1 opakowanie 
500 g wołowiny
500 ml bulionu
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/2 łyżeczki ostrej papryki
2 łyżki zacierek lub innych drobnych klusek
2 łyżki oleju
natka pietruszki
sól, pieprz, szczypta kminku, liść laurowy

Inne potrawy
w tej kategorii
Placek ziemniaczany z gulaszem i warzywami
Placek ziemniaczany z gulaszem i warzywami

Sprawdź przepis
Bogracz papryką pachnący
Bogracz papryką pachnący

Sprawdź przepis