Brukselka z kurczakiem po prowansalsku

Brukselka z kurczakiem po prowansalsku

Lista zakupów:

Cebula
Czosnek
Pietruszka natka

Brukselka Hortex – 1 opakowanie

200 g wędzonego kurczaka

1 puszka pomidorów

1 cebula

2 ząbki czosnku

2 łyżki ziół prowansalskich

2 – 3 łyżki oliwy z oliwek

gałązki majeranku

1 ostra papryka

sól, pieprz

3
Danie główne
30 minut
W roli
głównej:
BRUKSELKA

Przepis:

Brukselkę gotuj w osolonym wrzątku przez 5 minut. Na rozgrzaną oliwę wrzuć czosnek i cebulę. Smaż 2 minuty, a następnie dodaj pokrojone pomidory. Duś na małym ogniu 10 min. Przypraw solą, pieprzem, ziołami i ostrą papryką. Dodaj brukselkę i pokrojonego kurczaka. Duś jeszcze 5 minut, aż smaki się połączą. Posyp gałązkami majeraku. Podawaj z ryżem lub pieczywem.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Podlaskie kartacze ze złocistą zasmażką i listkami brukselki

Podlaskie kartacze ze złocistą zasmażką i listkami brukselki