Bruschetta z zieloną fasolką i suszonymi pomidorami

Bruschetta z zieloną fasolką i suszonymi pomidorami

Lista zakupów:

Bazylia
Czosnek
Pieprz

Fasolka szparagowa zielona Hortex – 1 opakowanie
½ słoika suszonych pomidorów w oliwie
świeża bazylia

2 łyżeczki octu balsamicznego
1 ząbek czosnku
grzanki z pieczywa ciabatta
sól, pieprz

4
Przekąska
20 minut
W roli
głównej:
FASOLKA SZPARAGOWA ZIELONA

Przepis:

Fasolkę ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź i wystudź. Pomidory pokrój w cienkie paski. Ugotowaną fasolkę wymieszaj z pomidorami, dodaj 2 łyżki oliwy spod pomidorów oraz 2 łyżki octu. Następnie ułóż na grzankach. Dopraw i udekoruj bazylią i pokrojonym czosnkiem.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Zupa z zielonej fasolki

Zupa z zielonej fasolki