Lista zakupów:

Śmietana
Wino białe

Bukiet jarzyn wiosenny Hortex – 1 opakowanie

200 g wędzonego kurczaka

1 kostka bryndzy (100g)

½ szklanki śmietany 22%

1 kieliszek białego wina

sól, pieprz

4
Danie główne
20 minut
W roli
głównej:
BUKIET JARZYN WIOSENNY

Przepis:

Warzywa ugotuj w osolonym wrzątku. W tym czasie podgrzej osobno śmietanę, wrzuć do niej ser i rozpuść go. Dodaj wino i podgrzewaj aż do połączenia się składników. Do gorącego sosu dodaj drobno pokrojone mięso z kurczaka, dopraw solą i pieprzem. Odcedzone warzywa przełóż na półmisek i polej sosem.

Podawaj z chrupiącą bagietką. Danie to możesz również zapiec w gorącym piekarniku.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Pęczakotto z warzywami i owocami morza

Pęczakotto z warzywami i owocami morza