Bulion orientalny

4 OS
Zupa
20 minut

Włoszczyznę, umyte mięso i gałązki kolendry zalej wodą (ok 1,5 l) i gotuj na niewielkim ogniu przez 40-60 minut. Pod koniec gotowania dodaj pokrojone chili i imbir. Dopraw pieprzem i sosem sojowym. Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu.

Bulion podawaj bardzo gorący z makaronem i posypany listkami kolendry.

Lista zakupów

Włoszczyzna paski Hortex – 2 opakowania
4 skrzydełka kurze lub kacze
makaron azjatycki do zup (np. z fasoli mung)
mała papryczka chili
kawałek imbiru (ok. 3 cm)
4 łyżki sosu sojowego
świeża kolendra
pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Pikantna zupa rybna
Pikantna zupa rybna

Sprawdź przepis
Zupa grzybowa z razowymi kluseczkami
Zupa grzybowa z razowymi kluseczkami

Sprawdź przepis