Buraczki zasmażane po poznańsku z jabłkiem

Buraczki zasmażane po poznańsku z jabłkiem

Lista zakupów:

Cebula
Cytryna
Jabłko

Lista składników:

Buraczki purée Hortex – 1 opakowanie

1 winne jabłko

garstka rodzynek

1 mała cebula

sok z cytryny

1 łyżka mąki

sól, pieprz

4
Przekąska
15 minut
W roli
głównej:
BURACZKI PURÉE

Przepis:

Rozmroź buraczki, a jabłko obierz i zetrzyj na tarce, po czym wymieszaj je z buraczkami i rodzynkami. Cebulę posiekaj i podsmaż na niewielkiej ilości oleju, dodając mąkę. Następnie wszystko połącz z buraczkami oraz jabłkiem i rodzynkami i smaż ok. 15 minut, często mieszając. Na koniec całość dopraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny lub octem. Buraczki zasmażane po poznańsku z jabłkiem podawaj na ciepło lub na zimno.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Buraczki zasmażane

Buraczki zasmażane