Ser wyjmij z pudełeczka i przetnij go w poprzek na pół. Spód drewnianego opakowania wyłóż papierem do pieczenia (jeśli nie masz opakowania, użyj naczynia do zapiekania). Na dolnej części sera ułóż małą garść malin, posyp świeżym tymiankiem, skrop oliwą i przykryj drugą połówką sera. Oprósz solą i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200ºC na 15 minut. W tym czasie w małym garnku delikatnie podgrzej miód i mieszając dodaj pozostałą garść malin (kilka malinek odłóż do dekoracji). Upieczony ser podawaj polany malinowym miodem i świeżym pieczywem.
Maliny Hortex – 1/2 opakowania
krążek sera camembert (najlepiej w drewnianym opakowaniu)
50 ml aromatycznego miodu
1 łyżeczka listków tymianku
kilka kropel oliwy
szczypta soli morskiej
pieczywo do podania