Ze wszystkich składników wyrób ciasto i cieniutko je rozwałkuj. Następnie wytnij kwadraty (o boku ok. 10 cm), ugotuj i odcedź (możesz kupić gotowe cannelloni).
Kalafiora zblanszuj, zmiksuj i przełóż do miski. Wymieszaj w niej wszystkie składniki farszu. Następnie stwardniały farsz nanieś na makaronowe kwadraty i zwiń je w rulony.
Na wysmarowanej masłem brytfannie ułóż przygotowane cannelloni.
W rondelku podgrzej śmietanę (nie doprowadź do wrzenia) i posmaruj nią cannelloni, posypując na wierzchu parmezanem. Wstaw do nagrzanego do temperatury 180°C piekarnika i piecz ok. 15 minut. Wyłóż na talerz i udekoruj sałatami.
200 ml śmietany 36%
100 g parmezanu
30 g masła
sól, pieprz
sałata do dekoracji
Ciasto:
200 g mąki pszennej
2 jajka
sól
Farsz:
Kalafior różyczki Hortex – 1 opakowanie
200 g sera ricotta
100 g sałaty radicchio
100 g parmezanu
2 jajka
sól, pieprz