Cappuccino pieczarkowe z oliwą truflową i ziołami

3 OS
Zupa
40 min

W rondlu rozpuść masło, dodaj pokrojoną w piórka cebulkę i smaż do „zeszklenia się”. Następnie wrzuć zupę i duś ok. 10 minut. Po tym czasie dodaj bulion i całość gotuj przez 10-15 minut. Na koniec wlej śmietankę i wszystko zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowe cappuccino podawaj skropione oliwą truflową, posypane posiekanym koprem i szczypiorkiem.

Lista zakupów

Zupa pieczarkowa Hortex – 1 opakowanie 
500 ml bulionu
100 ml śmietanki
50 g masła
50 ml oliwy truflowej
1 cebula
pęczek koperku
½ pęczka szczypiorku

Inne potrawy
w tej kategorii
Zapiekanki pszenne z warzywami i pieczarkami
Zapiekanki pszenne z warzywami i pieczarkami

Sprawdź przepis
Sernik z musem śliwkowym
Sernik z musem śliwkowym

Sprawdź przepis