Lista zakupów:

Cukier
Mąka
Masło

Buraczki purée Hortex – 1 opakowanie
300 g mąki pszennej
150 g cukru trzcinowego
80 g masła

3 jajka
1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody

4
Przekąska
120 minut
W roli
głównej:
BURACZKI PURÉE

Przepis:

Masło utrzyj z cukrem i żółtkami. Następnie dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą. Dodaj ekstrakt z wanilii, a następnie rozmrożone i nieco odsączone na gęstym sicie buraczki. Całość wymieszaj, na koniec dodaj ubitą na sztywno pianę z białek. Delikatnie połącz ciasto z białkami i przełóż do keksówki, piecz ok. 60 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Wystudzić na kratce kuchennej.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Buraczki zasmażane

Buraczki zasmażane