Z mąki pszennej, masła, żółtek, cukru oraz cukru wanilinowego przygotuj kruche ciasto i włóż do lodówki na ok. 30 minut. Zamrożone owoce zmieszaj z mąką ziemniaczaną i cukrem wanilinowym.
Ciasto wyjmij z lodówki. Połowę wyłóż na blachę, zrób rant i piecz ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180oC. Na wypieczony spód wyłóż owoce i posyp je pozostałym startym ciastem. Ponownie wstaw do piekarnika mniej więcej na 30 minut. Po wyjęciu oprósz płatkami migdałowymi.
Gotowe ciasto ogrodowe podawaj z lodami waniliowymi.
Mieszanka owocowa Hortex- 1 opakowanie
200 g lodów waniliowych
100 g płatków migdałowych
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 opakowanie cukru wanilinowego
Ciasto:
400 g mąki pszennej
100 g masła
100 g cukru
4 żółtka
1 opakowanie cukru wanilinowego