Lista zakupów:

Cukier
Jajka
Masło

Lista składników:

Czarna porzeczka Hortex – 450 g

 Ciasto:

200 g mąki owsianej

100 g masła

100 g cukru

1 jajko

1 łyżka cukru pudru

szczypta soli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kruszonka:

100 g cukru trzcinowego

100 g mąki owsianej

80 g masła

80 g płatków owsianych

 

4
Deser
50 minut
W roli
głównej:
CZARNA PORZECZKA

Przepis:

Zagnieć ciasto z wszystkimi składnikami i wstaw je na pół godziny do zamrażalnika, żeby stężało. To samo zrób z kruszonką. Po tym czasie wyjmij z zamrażalnika ciasto, zetrzyj je na tarce i równomiernie poukładaj na natłuszczonej blasze. Następnie ułóż na nim porzeczki i całość posyp kruszonką. Ciasto piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez 50 minut. Kiedy wystygnie, posyp je jeszcze po wierzchu cukrem pudrem.

 

 

 

 

 

 

 

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Napój cytrynowo-porzeczkowy

Napój cytrynowo-porzeczkowy

Inne dania z tej kategorii

Sernik jagodowy
Sernik jagodowy
Zobacz wszystkie