Curry warzywne z krewetkami

4 OS
Danie główne
20 minut

Oliwę i masło rozgrzej na głębokiej patelni, dodaj drobno pokrojony czosnek, cebulę i chili. Duś kilka minut, tak by nie zarumienić. Dodaj curry. Po 2 minutach dodaj warzywa i przyprawę z saszetki. Smaż kolejne kilka minut. Dodaj mleko i wiórki kokosowe. Duś pod przykryciem, na małym ogniu przez 15 minut.

Mrożone krewetki przelej wrzącą wodą i dodaj do warzyw. Duś 5-7 minut.

Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Lista zakupów

Warzywa na patelnię z ziołami i papryką Hortex – 1 opakowanie
11 sztuk mrożonych dużych krewetek
150 ml mleka
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki masła
1 łyżka curry
1 łyżka wiórków kokosowych
1 mała papryczka chili
1 łyżka soku z cytryny
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Warzywa podane z sałatką z kurczaka i selera naciowego
Warzywa podane z sałatką z kurczaka i selera naciowego

Sprawdź przepis
Warzywa pieczone z krewetkami, masłem i czosnkiem
Warzywa pieczone z krewetkami, masłem i czosnkiem

Sprawdź przepis