Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Curry warzywne z krewetkami

Średnie
Dania główne
20minut
4 porcje

Składniki

  • Warzywa na patelnię z ziołami i papryką Hortex 1 opakowanie
  • Mrożone duże krewetki 11 sztuk
  • Mleko 150 ml
  • Cebula 1 sztuka
  • Czosnek 2 ząbki
  • Oliwa z oliwek 2 łyżki
  • Masło 2 łyżki
  • Curry 1 łyżka
  • Wiórki kokosowe 1 łyżka
  • Mała papryczka chili 1 sztuka
  • Sok z cytryny 1 łyżka
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Oliwę i masło rozgrzej na głębokiej patelni, dodaj drobno pokrojony czosnek, cebulę i chili. Duś kilka minut, tak by nie zarumienić.

Krok 2

Dodaj curry. Po 2 minutach dodaj warzywa i przyprawę z saszetki. Smaż kolejne kilka minut.

Krok 3

Dodaj mleko i wiórki kokosowe. Duś pod przykryciem, na małym ogniu przez 15 minut.

Krok 4

Mrożone krewetki przelej wrzącą wodą i dodaj do warzyw. Duś 5-7 minut.

Krok 5

Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Powiązane przepisy

Spróbuj również