Cytrynowe kotleciki z sałatką z kalafiora

6 OS
Danie główne
30 minut

Sparzoną i wyszorowaną skórkę cytryny zetrzyj i wymieszaj z sokiem z cytryny z dodatkiem 4 łyżek oliwy z oliwek.

Kotleciki przypraw solą i pieprzem włóż do marynaty i odstaw na 2-3 godziny. Po tym czasie mięso usmaż na patelni z rozgrzaną oliwą.

Następnie na tej samej patelni usmaż kalafiora i smaż do momentu aż będzie lekko przypieczony.

Na koniec kalafiora wymieszaj z posiekanymi kaparami oraz uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni.

Przypraw solą, pieprzem i odrobiną marynaty z kaparów.

Kotleciki podawaj z sałatką.

Lista zakupów

Kalafior różyczki Hortex – 1 opakowanie
4 sznycle cielęce
100 g pestek dyni
1 łyżka kaparów
oliwa z oliwek
sól, pieprz

Marynata:
1 cytryna
oliwa z oliwek
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Kokosowy krem z kalafiora, z sercem karczocha i chipsem z boczku
Kokosowy krem z kalafiora, z sercem karczocha i chipsem z boczku

Sprawdź przepis
Minikanapki na pumperniklu
Minikanapki na pumperniklu

Sprawdź przepis