Cytrynowe kotleciki z sałatką z kalafiora

Cytrynowe kotleciki z sałatką z kalafiora

Lista zakupów:

Cytryna
Oliwa
Pieprz

Kalafior różyczki Hortex – 1 opakowanie
4 sznycle cielęce
100 g pestek dyni
1 łyżka kaparów
oliwa z oliwek
sól, pieprz

Marynata:
1 cytryna
oliwa z oliwek
sól, pieprz

6
Danie główne
30 minut
W roli
głównej:
KALAFIOR RÓŻYCZKI

Przepis:

Sparzoną i wyszorowaną skórkę cytryny zetrzyj i wymieszaj z sokiem z cytryny z dodatkiem 4 łyżek oliwy z oliwek. Kotleciki przypraw solą i pieprzem włóż do marynaty i odstaw na 2-3 godziny. Po tym czasie mięso usmaż na patelni z rozgrzaną oliwą. Następnie na tej samej patelni usmaż kalafiora i smaż do momentu aż będzie lekko przypieczony. Na koniec kalafiora wymieszaj z posiekanymi kaparami oraz uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni. Przypraw solą, pieprzem i odrobiną marynaty z kaparów. Kotleciki podawaj z sałatką.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Krewetki na purée z kalafiora

Krewetki na purée z kalafiora