Czekoladowe serce z owocami

3 OS
Deser
20 minut

Owoce rozmroź, odsącz  i osusz ręcznikiem papierowym.

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej – miskę z połamaną czekoladą umieść na garnku z wodą. Gotuj wodę, aż czekolada się rozpuści. Połowę czekolady przelej do niewielkiej foremki w kształcie serca, wyłożonej folią spożywczą. Na czekoladzie ułóż równomiernie owoce. Całość zalej pozostałą czekoladą, wyrównaj powierzchnię i odstaw do zastygnięcia w chłodne miejsce.

Do przepisu możesz zużyć innych mrożonych owoców Hortex.

Lista zakupów

Mieszanka owocowa Hortex – 150 g
200 g białej czekolady

Inne potrawy
w tej kategorii
Letni pudding z owocami
Letni pudding z owocami

Sprawdź przepis
Lato w tropikach
Lato w tropikach

Sprawdź przepis