Deser ryżowo – pomarańczowy

Warto przygotować taki deser na urodziny czy inne okazje.
Smakuje rewelacyjnie.
Przepis na ten deser znalazłam w internecie na zagranicznej stronie.

Przygotowanie:

Do rondla wlać wodę, dodać przyprawy i oba cukry, zagotować.
Następnie wsypać ryż, mieszając na wolnym ogniu ugotować do miękkości.
Usunąć z ugotowanego ryżu goździki.
Ryż przełożyć do wysokiego naczynia, zblendować, następnie dodawać po szklance soku, zblendować.

3 6 1

5 4 2

6 2 3

7 4
Przelać deser do pucharków, posypać szczyptą cynamonu, odstawić na 25 minut do lodówki.

2 6 5

Przepis z bloga: http://danusia-piecyk.blogspot.com/2017/02/deser-ryzowo-pomaranczowy_23.html

Lista zakupów

ryż – 200 g
cukier – 7 łyżeczek
cukier waniliowy – 1 łyżeczka
imbir- szczypta
cynamon – 0,5 łyżeczki
woda – 600 ml
goździki – 12 sztuk
Pomarańcza 100% sok Hortex – 3 małe szklanki

Inne potrawy
w tej kategorii
Omlet pomarańczowy z pomarańczowym serkiem
Omlet pomarańczowy z pomarańczowym serkiem

Sprawdź przepis
Pikantna pomidorowa z kurczakiem, groszkiem, fasolką i pieczarkami
Pikantna pomidorowa z kurczakiem, groszkiem, fasolką i pieczarkami

Sprawdź przepis