Domowy kisiel pomarańczowy

Deser

Moja dzisiejsza propozycja to kisiel pomarańczowy. Wnuki często proszą babcię o coś pysznego, i o to przychodzi mój pomysł na taki kisiel 🙂

Przygotowanie:

350 ml soku zagotować z miodem. W pozostałych 150 ml rozpuścić skrobię. Gdy sok zacznie wrzeć, wlać rozmieszaną mąkę ziemniaczaną wraz sokiem i ponownie zagotować i gotować ok. 1 minuty.

1 5 1

2 7 2

Przepis z bloga: http://helaprzygarach.blogspot.com/2017/02/domowy-kisiel-pomaranczowy.html

Lista zakupów

Pomarańcza sok 100% Hortex – 500 ml
1-2 łyżki miodu/cukru brązowego
3 łyżki skrobi.

Inne potrawy
w tej kategorii
Imbirowo korzenna kaczka w pomarańczach
Imbirowo korzenna kaczka w pomarańczach

Sprawdź przepis
Naleśniki truskawkowo-buraczane z twarożkiem pomarańczowym
Naleśniki truskawkowo-buraczane z twarożkiem pomarańczowym

Sprawdź przepis