Mięso pokrój w paseczki, posyp ziołami z saszetki, polej oliwą i sokiem z limonki, zostaw na pół godziny. Cebulkę, czosnek oraz papryczkę drobno posiekaj i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj mięso oraz warzywa i całość duś, aż będzie miękkie, przyprawiając solą i pieprzem.
Podawaj na ciepłej tortilli. Udekoruj ją na koniec startym, żółtym serem i łyżką kwaśnej śmietany. Posyp świeżymi ziołami.
Warzywa na patelnię z suszonymi pomidorami Hortex – 1 opakowanie
1 podwójna pierś z kurczaka
4 tortille
garść żółtego sera
1 cebula
1 limonka
mała papryczka chili
1 ząbek czosnku
1 łyżka śmietany
3 łyżki oliwy
natka pietruszki lub kolendra
sól, pieprz