Lista zakupów:

Czosnek
Szynka
Wino czerwone

Zupa fasolowa Hortex – 1 opakowanie

200 g kiełbasy

100 g szynki wędzonej

1 puszka pomidorów krojonych

20 g grzybów suszonych

1 kieliszek czerwonego wina

1 cebula

2 ząbki czosnku

1 łyżka mąki pszennej

2 łyżki oleju

1 łyżka majeranku

1 łyżeczka musztardy

½ łyżeczki pieprzu ziołowego

1 liść laurowy

1/2 łyżeczki słodkiej lub ostrej papryki

sól, pieprz

4
Danie główne
30 minut
W roli
głównej:
ZUPA FASOLOWA

Przepis:

W rondlu w niewielkiej ilości wody namocz suszone grzyby, a potem gotuj ok. 30 minut. Grzyby odcedź, pokrój je, a wywar zachowaj.

Do garnka wsyp zupę, dolej wywar z gotowania grzybów i 500 ml wody, dodaj przyprawy (również z saszetki) i zagotuj.

Cebulę i czosnek posiekaj, przesmaż na oleju, dodaj mąkę i lekko zrumień. Wszystko przełóż do garnka z warzywami i gotuj na małym ogniu ok. 10 min. Dodaj pomidory, musztardę, wino, pokrojone grzyby i wędlinę. Gotuj jeszcze kilka minut. Dopraw solą, pieprzem.

 

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Zupa fasolowa

Zupa fasolowa