Fasolka w pomidorach na ostro

Fasolka w pomidorach na ostro

Lista zakupów:

Bagietka
Cebula
Pomidor

Fasolka szparagowa żółta Hortex – 1 opakowanie
1 cebula
3 pomidory bez skórki
2 ząbki czosnku

1/2 łyżeczki cukru
oliwa z oliwek
ostra papryka w płatkach
1 bagietka
sól, pieprz

4
Sałatka
20 minut
W roli
głównej:
FASOLKA SZPARAGOWA ŻÓŁTA

Przepis:

Fasolkę ugotuj do miękkości. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj czosnek i cebulę. Po 3 minutach dodaj pomidory, przyprawy i cukier. Duś 10 minut, często mieszając. Dodaj fasolkę i wymieszaj.
Podawaj od razu z chrupiącą bagietką.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Pikantne duszone warzywa z kaszą

Pikantne duszone warzywa z kaszą