Fasolka zapiekana z bekonem i pieczonymi ziemniakami

4 OS
Danie główne
25 minut

Ziemniaki dobrze umyj i ponacinaj w odstępach 3 mm, nie przecinając do końca. Oliwę z oliwek wymieszaj ze startą skórką cytrynową, sokiem z cytryny, posiekanym rozmarynem i przyprawami.

Ziemniaki natrzyj marynatą, a następnie piecz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w piekarniku nagrzanym do temperatury 180oC ok. 40 minut.

Fasolkę szparagową żółtą zblanszuj w osolonej wodzie. Następnie uformuj pęczki i każdy owiń wędzonym boczkiem. Całość zapiecz w piekarniku razem z ziemniakami ok. 8 minut.

Lista zakupów

Fasolka szparagowa żółta Hortex – 200 g
1 kg ziemniaków
200 g boczku wędzonego
2 cytryny
świeży rozmaryn
oliwa z oliwek
sól, pieprz
papier do pieczenia

Inne potrawy
w tej kategorii
Fasolka w pomidorach na ostro
Fasolka w pomidorach na ostro

Sprawdź przepis
Kurczak à la leczo
Kurczak à la leczo

Sprawdź przepis