Filety z kurczaka z karmelizowanymi marchewkami

Filety z kurczaka z karmelizowanymi marchewkami

Lista zakupów:

Kurczak
Mięta
Rukola

Marchewka mini Hortex – 1 opakowanie
Groszek zielony Hortex – 100 g
2 filety z kurczaka
10 listków mięty

4 łyżki cukru trzcinowego
3-5 łyżek oliwy z oliwek
2 łyżki masła
rukola
sól, pieprz

4
Danie główne
30 minut
W roli
głównej:
GROSZEK ZIELONY

Przepis:

Filety przypraw solą i pieprzem. Nożem ponacinaj kieszonki w filetach. Groszek ugotuj, aż będzie miękki. Następnie lekko go rozgnieć, przypraw solą, pieprzem i posiekanymi listkami mięty.
Tak przygotowany farsz przełóż do kieszonek. Zepnij wykałaczkami i usmaż z każdej strony na złoty kolor. Następnie piecz w nagrzanym do temperatury 160ºC piekarniku mniej więcej przez 15 minut.
W tym czasie na maśle podsmaż marchewki. Gdy będą w połowie miękkie, dodaj cukier i jeszcze chwilkę smaż, aż pokryją się cienką warstwą karmelu. Marchewki ułóż na talerzu, a filety z piersi kurczaka pokrój pod kątem i połóż na nich. Podawaj z rukolą.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Karnawałowe lody nie dla ochłody

Karnawałowe lody nie dla ochłody

Inne dania z tej kategorii

Omlet cesarski
Omlet cesarski
Zobacz wszystkie