Fish pie

6 OS
Danie główne
95 minut

Na patelni rozgrzej masło, wrzucić pokrojony seler, szalotkę i duś kilka minut, dodaj marchewkę z groszkiem oraz śmietanę. Duś wszystko, aż warzywa lekko zmiękną, dodaj pokrojonego w dużą kostkę łososia, dopraw solą, pieprzem, pokrojoną miętą i szczyptą gałki muszkatołowej i przełóż do żaroodpornego naczynia. Naczynie zakryj płatem ciasta francuskiego, posmaruj na wierzchu żółtkiem i piecz ok 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C.

Lista zakupów

Marchewka z groszkiem Hortex – 1 opakowanie
1 opakowanie ciasta francuskiego
300 g fileta z łososia
200 g śmietany kremówki
40 g masła
2 szalotki
4 łodygi selera naciowego
1 jajko
1 łyżeczka mięty
szczypta gałki muszkatołowej
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Samosy z ziemniaczanym nadzieniem z marchewką i groszkiem
Samosy z ziemniaczanym nadzieniem z marchewką i groszkiem

Sprawdź przepis
Rolada szpinakowa
Rolada szpinakowa

Sprawdź przepis