Francuska zupa rybna

Na maśle podsmaż cebulę, po chwili dodaj warzywa i przyprawy z saszetki. Po około 10 minutach dodaj brandy, jak odparuje dodaj pomidory krojone, liść laurowy, ziele angielskie, chili oraz bulion i duś kolejne 10 minut. Owoce morza wyczyść a rybę pokrój na mniejsze kawałki. Do gotującego wywaru dodaj kolejno kawałki ryb i owoce morza. Po kilku minutach zdejmij z ognia. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z bagietką i kawałkami pokrojonej cytryny.

Lista zakupów

Warzywa na patelnię francuskie Hortex – 1 opakowanie

300 g filetów z ryb morskich

200 g owoców morza (krewetki, mule, kalmary)

200 g pomidorów krojonych

600 ml bulionu warzywnego

1 cebula

50 g masła

2 łyżki brandy

2 ziela angielskie

Liść laurowy

1/2 łyżeczki chili

sól i pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Buraczki zasmażane po poznańsku z jabłkiem
Buraczki zasmażane po poznańsku z jabłkiem

Sprawdź przepis