Lista zakupów:

Śliwki bez pestek Hortex – 1 opakowanie 

ciasto francuskie świeże lub mrożone

1 łyżka bułki tartej

po 1 łyżce drobno posiekanych orzechów, migdałów, wiórków kokosowych

cukier puder do posypania

20
Deser
30 minut
W roli
głównej:
ŚLIWKI BEZ PESTEK

Przepis:

Śliwki lekko rozmroź. Obtocz w orzechach, migdałach i wiórkach kokosowych wymieszanych z bułką tartą.
Ciasto pokrój na kwadraty 4×4 cm, ułóż po 2-3 połówki śliwek i zawiń w koperty.
Piecz na złoty kolor, w piekarniku nagrzanym do temperatury 190-200˚C przez 15-20 minut.
Posyp cukrem pudrem.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Roszponka z pikantną ricottą i śliwkami z pieca

Roszponka z pikantną ricottą i śliwkami z pieca

Inne dania z tej kategorii

Koktajl z jarmużem
Koktajl z jarmużem
Zobacz wszystkie