Frittata makaronowa z sosem owocowym

2 OS
Danie główne
25 minut

Do roztopionego na patelni masła dodaj ugotowany wg przepisu na opakowaniu makaron, a następnie: rodzynki i łyżkę miodu. Całość smaż na patelni kilka minut, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Następne ubij jajka z cukrem na puszystą, ale płynną masę.

Usmażony makaron równomiernie rozłóż na patelni i posyp go po wierzchu pokruszonym twarogiem. Do masy jajecznej dodaj łyżkę mąki i delikatnie wymieszaj. Gotową masę wylej na makaron. Całość wstaw na 10-15 minut do nagrzanego do temperatury 180ºC piekarnika.

W garnku duś owoce z pozostałym miodem i kardamonem, aż powstanie delikatna konfitura.

Ciepłą frittatę podawaj z sosem.

Lista zakupów

Mieszanka owocowa Hortex – 1 opakowanie
200 g ugotowanego makaronu (np. spaghetti)
100 g twarogu
4 jajka
50 g rodzynek
2 łyżki masła
2 łyżki cukru
2 łyżki miodu
1 łyżka mąki pszennej
2 torebki nasienne kardamonu

Inne potrawy
w tej kategorii
Zapiekana owsianka owocowa
Zapiekana owsianka owocowa

Sprawdź przepis
Krucha tarta z warzywami na patelnię ze szpinakiem i gorgonzolą
Krucha tarta z warzywami na patelnię ze szpinakiem i gorgonzolą

Sprawdź przepis