Frittata warzywna

Frittata warzywna

Lista zakupów:

Jajka
Oliwa
Parmezan

Warzywa na patelnię z koperkiem Hortex – 1 opakowanie 

50 ml mleka

4 jajka

3 łyżki parmezanu

2 łyżki oliwy

mix sałat

ostry sos pomidorowy

sól, pieprz

2
Śniadanie
20 minut
W roli
głównej:
WARZYWA NA PATELNIĘ  Z KOPERKIEM

Przepis:

Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę, wrzuć warzywa i smaż je ok. 5 minut. Jajka rozmieszaj z mlekiem, solą, pieprzem i startym parmezanem. Tak przygotowaną masą zalej warzywa. Całość smaż pod przykrywką na małym ogniu ok. 10-15 minut, aż masa jajeczna się zetnie. Po tym czasie przełóż frittatę na półmisek do góry dnem i pokrój w trójkąty. Podawaj ją z zieloną sałatą lub pikantnym sosem pomidorowym.  

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Kotlety z polędwicy wieprzowej w warzywach

Kotlety z polędwicy wieprzowej w warzywach