Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Frittata warzywna

Średnie
Przekąski
20minut
2 porcje

Składniki

  • Warzywa na patelnię z koperkiem Hortex 1 opakowanie
  • Mleko 50 ml
  • Jajka 4
  • Parmezan 3 łyżki
  • Oliwa 2 łyżki
  • Mix sałat
  • Ostry sos pomidorowy
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę, wrzuć warzywa i smaż je ok. 5 minut.

Krok 2

Jajka rozmieszaj z mlekiem, solą, pieprzem i startym parmezanem. Tak przygotowaną masą zalej warzywa. Całość smaż pod przykrywką na małym ogniu ok. 10-15 minut, aż masa jajeczna się zetnie. Po tym czasie przełóż frittatę na półmisek do góry dnem i pokrój w trójkąty.

Krok 3

Podawaj ją z zieloną sałatą lub pikantnym sosem pomidorowym.

Powiązane przepisy

Spróbuj również