Lista zakupów:

Jajka
Masło
Śmietana

Lista składników:

Warzywa na patelnię ze szpinakiem Hortex – 1 opakowanie

150 g sera feta

100 ml śmietanki 30%

6 jajek

2 łyżki masła

1 łyżeczka czarnego sezamu

świeży tymianek lub oregano

sól, pieprz

4
Przekąska
40 minut
W roli
głównej:
WARZYWA NA PATELNIĘ  ZE SZPINAKIEM

Przepis:

Warzywa na patelnię przesmaż na maśle. Jajka dokładnie wymieszaj ze śmietanką, przyprawą z saszetki, solą i pieprzem, po czym zalej nimi warzywa. Wierzch posyp równomiernie pokruszonym serem i sezamem, a następnie całość wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C i piecz ok. 30 minut (z funkcją grilla, na najwyższym poziomie).

Gotową frittatę można na koniec posypać świeżymi ziołami (np. listkami tymianku lub oregano).

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź