Lista zakupów:

Jajka
Mąka
Miód

Lista składników:

Czarna porzeczka  – 1 opakowanie

200 g mąki pełnoziarnistej pszennej lub owsianej

70 g masła

60 g płatków owsianych

50 g cukru trzcinowego

50 ml miodu

50 g otrębów pszennych

Deser
W roli
głównej:
CZARNA PORZECZKA

Przepis:

Owoce rozmroź i odsącz. Masło rozetrzyj z mąką i cukrem. Palcami zagnieć drobną kruszonkę, dodaj płatki, otręby, miód.  Wszystko delikatnie wymieszaj z porzeczkami. Mieszankę równomiernie rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.  Piecz ok 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. W międzyczasie  kilka  razy  przemieszaj mieszankę. Gotową posypkę ostudź., jeśli się posklejała pokrusz. Podawaj z jogurtem, lub używaj jako posypki do deserów.

 

 

 

 

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Crème brûlée z czarną porzeczką

Crème brûlée z czarną porzeczką