Granola porzeczkowa

Deser

Owoce rozmroź i odsącz. Masło rozetrzyj z mąką i cukrem. Palcami zagnieć drobną kruszonkę, dodaj płatki, otręby, miód.  Wszystko delikatnie wymieszaj z porzeczkami. Mieszankę równomiernie rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.  Piecz ok 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. W międzyczasie  kilka  razy  przemieszaj mieszankę. Gotową granolę ostudź, jeśli się posklejała pokrusz. Podawaj z jogurtem, lub używaj jako posypki do deserów.

Lista zakupów

Czarna porzeczka  – 1 opakowanie
200 g mąki pełnoziarnistej pszennej lub owsianej
70 g masła
60 g płatków owsianych
50 g cukru trzcinowego
50 ml miodu
50 g otrębów pszennych

Inne potrawy
w tej kategorii
Crème brûlée z czarną porzeczką
Crème brûlée z czarną porzeczką

Sprawdź przepis
Magia zieleni
Magia zieleni

Sprawdź przepis