Lista zakupów:

Cebula
Masło
Pietruszka natka

Zupa grzybowa Hortex – 1 opakowanie
750 ml bulionu grzybowego
1 opakowanie ciasta francuskiego
150 g sera feta
1 cebula

2 łyżki masła
3-5 ziarenek ziela angielskiego
1 liść laurowy
Natka pietruszki lub tymianek
sól, pieprz

4
Zupa
30 minut
W roli
głównej:
ZUPA GRZYBOWA

Przepis:

Drobno pokrojoną cebulę zeszklij na maśle. Dodaj lekko rozmrożone warzywa. Smaż kilka minut, a następnie zalej bulionem. Dodaj pieprz, liść laurowy, ziele angielskie. Gotuj 10 min. Przypraw do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Zupę rozlej do 4 misek, które nadają się do zapiekania. Dodaj pokrojoną fetę i świeże, posiekane zioła. Z ciasta  wytnij odpowiedniej wielkości koła i przykryj nimi miski z zupą.

Zapiekaj kilkanaście minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200˚C.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Krem grzybowy z zapiekanym purée ziemniaczanym

Krem grzybowy z zapiekanym purée ziemniaczanym

Inne dania z tej kategorii

Bulion orientalny
Bulion orientalny
Zobacz wszystkie