Grzybowa pod kapeluszem

4 OS
Zupa
30 minut

Drobno pokrojoną cebulę zeszklij na maśle. Dodaj lekko rozmrożone warzywa. Smaż kilka minut, a następnie zalej bulionem. Dodaj pieprz, liść laurowy, ziele angielskie. Gotuj 10 min. Przypraw do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Zupę rozlej do 4 misek, które nadają się do zapiekania. Dodaj pokrojoną fetę i świeże, posiekane zioła. Z ciasta  wytnij odpowiedniej wielkości koła i przykryj nimi miski z zupą.

Zapiekaj kilkanaście minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200˚C.

Lista zakupów

Zupa grzybowa Hortex – 1 opakowanie
750 ml bulionu grzybowego
1 opakowanie ciasta francuskiego
150 g sera feta
1 cebula
2 łyżki masła
3-5 ziarenek ziela angielskiego
1 liść laurowy
Natka pietruszki lub tymianek
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Gulasz z zupy grzybowej z mięsem drobiowym
Gulasz z zupy grzybowej z mięsem drobiowym

Sprawdź przepis
Pierś z kaczki z fasolką szparagową, buraczkami wasabi i sosem wiśniowym
Pierś z kaczki z fasolką szparagową, buraczkami wasabi i sosem wiśniowym

Sprawdź przepis