Grzybowa pod kapeluszem

Ilość porcji: 4 OS
Zupy
Czas przygotowania: 20 minut

Przygotowanie:

  1. Drobno pokrojoną cebulę zeszklij na maśle.
  2. Dodaj lekko rozmrożone warzywa. Smaż kilka minut, a następnie zalej bulionem.
  3. Dodaj pieprz, liść laurowy, ziele angielskie. Gotuj 10 min.
  4. Przypraw do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.
  5. Zupę rozlej do 4 misek, które nadają się do zapiekania.
  6. Dodaj pokrojoną fetę i świeże, posiekane zioła.
  7. Z ciasta wytnij odpowiedniej wielkości koła i przykryj nimi miski z zupą.
  8. Zapiekaj kilkanaście minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C.

Lista zakupów

 

Składniki:
  • Zupa grzybowa Hortex – 1 opakowanie
  • 750 ml bulionu grzybowego
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 150 g sera feta
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 3-5 ziarenek ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy
  • natka pietruszki lub tymianek
  • sól, pieprz
Inne potrawy
w tej kategorii
Zupa grzybowa
Zupa grzybowa

Sprawdź przepis
Zupa grzybowa z razowymi kluseczkami
Zupa grzybowa z razowymi kluseczkami

Sprawdź przepis