Gulasz z brokułami, papryką i cieciorką

Gulasz z brokułami, papryką i cieciorką

Lista zakupów:

Chili
Cieciorka
Pomidor

Brokuły różyczki Hortex – 1 opakowanie

400 g pomidorów pelati

200 ml bulionu

1 puszka cieciorki

1 czerwona papryka

1 papryczka chili

1 cebula

3 ząbki czosnku

2-3 łyżki oliwy z oliwek

natka pietruszki

sól, pieprz

4
Danie główne
50 minut
W roli
głównej:
BROKUŁY RÓŻYCZKI

Przepis:

Na oliwie podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę oraz wyciśnięty czosnek. Dodaj pomidory pelati, pokrojone papryki, brokuły i odcedzoną cieciorkę. Całość zalej bulionem i gotuj ok. 30 minut.  Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodaj pokrojoną natkę pietruszki.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Brokuły z bułką tartą

Brokuły z bułką tartą