Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Gulasz z brokułami, papryką i cieciorką

Średnie
Dania główne
50minut
4 porcje

Składniki

  • Brokuły różyczki Hortex 1 opakowanie
  • Pomidory pelati 400 g
  • Bulion 200 ml
  • Cieciorka 1 puszka
  • Czerwona papryka 1
  • Papryczka chili 1
  • Cebula 1
  • Czosnek 3 ząbki
  • Oliwa z oliwek 2-3 łyżki
  • Natka pietruszki
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Na oliwie podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę oraz wyciśnięty czosnek. Dodaj pomidory pelati, pokrojone papryki, brokuły i odcedzoną cieciorkę. Całość zalej bulionem i gotuj ok. 30 minut.

Krok 2

Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodaj pokrojoną natkę pietruszki.

Powiązane przepisy

Spróbuj również