Gulasz z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Gulasz z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Lista zakupów:

Kurczak
Oliwa
Śmietana

Szpinak liście Hortex – 150 g
120 g mięsa z piersi kurczaka
100 ml śmietany 36%
50 g suszonych pomidorów
50 ml białego wina

1 cebula
1 ząbek czosnku
rukola
oliwa
sól, pieprz

5
Danie główne
60 minut
W roli
głównej:
SZPINAK LIŚCIE

Przepis:

Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, podsmaż na oliwie z cebulą i wyciśniętym ząbkiem czosnku. Dodaj suszone pomidory pokrojone w paski, rozmrożony szpinak, posiekaną rukolę oraz śmietanę. Podlej wszystko białym winem i duś przez ok. 15 min. Na koniec dopraw do smaku solą i pieprzem. Gulasz najlepiej smakuje z kaszą gryczaną.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Quiche ze szpinakiem

Quiche ze szpinakiem