Lista zakupów:

Cebula
Pomidor
Wołowina

 

Lista składników:

Warzywa na patelnię z bazylią i tymiankiem Hortex – 1 opakowanie

400 g wołowiny

4 bułki do burgerów

1 duża cebula

1 pomidor

10 ml oliwy z oliwek

2 łyżki masła

sałata

sól, pieprz

 

sos musztardowy:

200 ml jogurtu greckiego

1 łyżka musztardy

lubczyk

sól

 

 

 

 

 

 

4
Danie główne
50 minut
W roli
głównej:
WARZYWA NA PATELNIĘ  Z BAZYLIĄ I TYMIANKIEM

Przepis:

Wołowinę zmiel, przełóż do miski dodaj drobno pokrojoną w kostkę cebulę oraz oliwę. Dopraw solą i pieprzem. Z wyrobionego mięsa uformuj 4 hamburgery (o średnicy bułek). Smaż na patelni grillowej lub grillu z każdej strony po ok. 3 minuty. Podczas grillowania dociskaj burgery, żeby nie pęczniały. Bułki przekrój na pół, posmaruj masłem i piecz ok. 3-5 minut, skórką do dołu w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Warzywa na patelnię z bazylią i tymiankiem przygotuj według przepisu na opakowaniu. Jogurt wymieszaj z łyżką musztardy, dopraw solą i szczyptą lubczyku. Na czterech połówkach bułek połóż po porcji sosu musztardowego, liściu sałaty, łyżce warzyw, plastrze pomidora i burgerze. Zamknij burgery pozostałymi połówkami bułek i dociśnij. Podawaj ciepłe.              

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Lasagne z bazyliową nutą

Lasagne z bazyliową nutą