Lista zakupów:

Warzywa na patelnię hiszpańskie Hortex – 1 opakowanie

300 g pomidorów krojonych

250 g kiełbasy chorizo

2 cebule

4 łyżki jogurtu naturalnego do podania

Garść posiekanej natki pietruszki

2 ząbki czosnku

2 łyżki oliwy z oliwek

2 łyżeczki cukru

sól i pieprz

Zupa
30 min
W roli
głównej:
WARZYWA NA PATELNIĘ HISZPAŃSKIE

Przepis:

W garnku z grubym dnem podsmaż na oliwie pokrojoną w piórka cebulę.

Dodaj pokrojoną w plasterki kiełbasę chorizo oraz posiekane ząbki czosnku i smaż.

Po kilku minutach dodaj przyprawę w saszetce, cukier, warzywa na patelnię hiszpańskie, pomidory w puszce, 400 ml wody.

Gotuj pod przykryciem około 20 minut. Na sam koniec dodaj natkę pietruszki oraz dopraw do smaku solą i pieprzem. Zupę podawaj z odrobiną jogurtu naturalnego.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź