Hiszpańskie ciasteczka

Przygotowanie:

Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy żółtka i sok. Miksujemy na gładką masę. Dodajemy mąkę wymieszaną z sodą i zagniatamy ciasto. Chłodzimy ok 1 godz. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, kładziemy na blaszkę wysmarowaną masłem i posypaną mąką. Lekko spłaszczamy widelcem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku ok 20 minut. Najlepiej smakują z sokiem Hortex.
Smacznego. 😉

hiszpańskie ciasteczka 1

Przepis z bloga: http://szpileczkiibabeczki.blogspot.com/2017/02/hiszpanskie-ciasteczka.html

Lista zakupów

170g miękkiego masła
10 łyżek cukru
250 ml Pomarańcza sok 100% Hortex
2 żółtka
3 szklanki mąki
1/2 łyżeczki sody

Inne potrawy
w tej kategorii
Gulasz wołowy z warzywami
Gulasz wołowy z warzywami

Sprawdź przepis