Lista zakupów:

Cebula
Imbir
Szynka

Zupa jesienno – zimowa Hortex  – 1 opakowanie

300 g mięsa z szynki lub karkówki

1 cebula

1 zielona papryczka chili

2 ząbki czosnku

2-3 cm świeżego imbiru

4 łyżki sosu sojowego

3 łyżki soku z limonki lub cytryny

3 łyżki oliwy

2 łyżki sezamu

1 łyżka mąki

1/2 łyżeczki cukru

sól, pieprz

4
Zupa
50 minut
W roli
głównej:
ZUPA JESIENNO-ZIMOWA

Przepis:

Mięso pokrój w cienkie paski, wymieszaj z sosem sojowym i odstaw mniej więcej na 30 minut.

Na rozgrzaną oliwę wrzuć drobno posiekany czosnek, imbir, cebulę, cukier i papryczkę, a następnie mięso oprószone mąką.

Smaż kilka minut, po czym wlej 3 szklanki wody i gotuj na małym ogniu.

Gdy mięso będzie miękkie, dodaj warzywa i gotuj znowu kilka minut. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z limonki lub cytryny.

Zupę imbirową podawaj gorącą, posypaną prażonym sezamem.

 

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź