Imbirowa zupa rozgrzewająca

4 OS
Zupa
50 minut

Mięso pokrój w cienkie paski, wymieszaj z sosem sojowym i odstaw mniej więcej na 30 minut.

Na rozgrzaną oliwę wrzuć drobno posiekany czosnek, imbir, cebulę, cukier i papryczkę, a następnie mięso oprószone mąką.

Smaż kilka minut, po czym wlej 3 szklanki wody i gotuj na małym ogniu.

Gdy mięso będzie miękkie, dodaj warzywa i gotuj znowu kilka minut. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z limonki lub cytryny.

Zupę imbirową podawaj gorącą, posypaną prażonym sezamem.

 

Lista zakupów

Zupa jesienno – zimowa Hortex  – 1 opakowanie
300 g mięsa z szynki lub karkówki
1 cebula
1 zielona papryczka chili
2 ząbki czosnku
2-3 cm świeżego imbiru
4 łyżki sosu sojowego
3 łyżki soku z limonki lub cytryny
3 łyżki oliwy
2 łyżki sezamu
1 łyżka mąki
1/2 łyżeczki cukru
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Zupa jesienno-zimowa z pulpecikami drobiowymi
Zupa jesienno-zimowa z pulpecikami drobiowymi

Sprawdź przepis
Francuska zupa pieczarkowa
Francuska zupa pieczarkowa

Sprawdź przepis